Kurz čokolády 2015
Kurz čokolády je určen pro žáky prvního a druhého ročníku Soukromé hotelové školy Bukaschool. Jedná se o jednodenní kurz, ve kterém se žáci seznámí se zpracováním a výrobou čokolády. První část kurzu je věnována temperaci čokolády a výrobě ganachí (čokoládových náplní). Ve druhé části se účastníci kurzu naučí přípravě domácích pralinek a čokoládové bonboniéry. V závěru kurzu připraví malou výstavu výrobků, které si poté odnesou domů. Kurz je ukončen certifikátem.
Ing. Roman Sejval
Kurz Asijské kuchyně
Dne 27.4.2015 proběhl na naší škole Kurz ASIJSKÉ KUCHYNĚ pod vedením šéfkuchaře společnosti BIDVEST pana Bc. Marka Svobody. Tohoto kurzu se zúčastnilo 11 studentů a oba vyučující odborných předmětů – pan Ing. Roman Sejval a Bc. Lukáš Mařík. Během celého dne jsme připravovali typické pokrmy asijské kuchyně, seznámili jsme se se základními surovinami a technologickými postupy. Připravované pokrmy: Sladkokyselé nudle, Kalamáry s ústřicovou omáčkou, Kuřecí maso Tikka Masala, Pad Thai, Kachní polévka s Tofu, WOK – hovězí s indonéskou omáčkou a Indické kari s rýží. Celý kurz byl velice zajímavý a poučný nejen pro studenty.
Ing. Roman Sejval