Ing. Roman Sejval

Ing. Roman Sejval

Ing. Roman Sejval
učitel technologie přípravy pokrmů

Vedoucí gastronomických předmětů, učitel odborných předmětů – technologie přípravy pokrmů.

Příprava žáků na gastronomické soutěže (Nowaco Gastrojunior, Gastrohradec, Ostrava carvign cup, Carving cup Třebíč, O zlatou slunečnici Hera)

Vzdělání
Školy

2006 – 2008 Vysoká škola hotelová – Management hotelnictví a lázeňství, magisterský studijní obor

2002 – 2006 Vysoká škola hotelová – Hotelnictví, bakalářský studijní obor

2000 – 2002 Pedagogická fakulta – doplňující  pedagogické studium

1994 – 1998 SOU SČMSD Žatec, čtyřletý obor Kuchař s maturitou

Jazyky

Anglický jazyk – aktivní znalost slovem i písmem

Německý jazyk – pasivní znalost

Pracovní zkušenosti

2000 – dosud  Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o.

2003 – 2007    Gastronomický poradce hotelu Merlot

2009 –  dosud Člen představenstva AKC ČR

Zahraniční praxe a stáže:

2023 – Holandsko, Hotelschool the HAAGUE a Hotelschool in Amsterdam

2019 – USA, Texas, San Antonio, pracovní pozice kuchař

2018 – USA, Newark, restaurant Evero Spezia

2016 – 2017 – USA, Texas, San Antonio, pracovní pozice kuchař

2016 – Francie, Paloma, 2 hvězdy Michelin, pracovní pozice kuchař

2014 – Švýcarsko, TriBeCa Restaruant, Romanshorn, pracovní pozice kuchař

2013 – Švýcarsko, TriBeCa Restaruant, Romanshorn, pracovní pozice kuchař

2011 – Švýcarsko, Davos – Morosany Hotels 4*, pracovní pozice kuchař

2010 – Portugalsko, Hotely Pousadas, pracovní pozice kuchař

2009 – Kypr, Amathus Beach Hotel – Limmasol 5*, pracovní pozice cukrář

2009 – Kypr, Amathus Beach Hotel – Limmasol 5*, pracovní pozice cukrář

2008 – Německo, Steigenberger Grandhotel Petersberg 5*, pracovní pozice cukrář

2007 – Malta, Hotel Kempinski GOZO 5*, pracovní pozice kuchař

2007 – Finsko, Hotelová škola Kuopio, vzdělávací program Socrates

2006 – Litva, Hotelová škola Kaunas, vzdělávací program Socrates

2006 – Malta, Hotel Kempinski GOZO 5*, pracovní pozice kuchař

2005 – Finsko, Hotelová škola Kuopio, vzdělávací program Socrates

2005 – Malta, Hotel Kempinski GOZO 5*, pracovní pozice kuchař

2003 – Rakousko, Retz – Hotelová škola Retz, studijní pobyt

2002 – Holandsko, Maastricht – Vysoká Hotelová škola v Maastrichtu

2001 – Itálie, Bracciano, Hotel Alfredo 4*, pracovní pozice kuchař

Gastronomické soutěže a ostatní aktivity
  • Bronzová medaile – Olympiáda IKA 2012 Erfurt a IKA 2016 v Erfurtu
  • Bronzová medaile Basilej 2013
  • Bronzová medaile Expo Lucembursko 2014

Příprava studentů na gastronomické soutěže (Nowaco Gastrojunior, Gastrohradec, Ostrava carving cup, Carving cup Třebíč)

Úspěchy ze soutěží v ČR – přes 60 x zlatý diplom, 20 x stříbrný diplom, 10 x bronzový diplom

2016 a 2014 1. místo Nowaco Gastrojunior, pořadí škol v České republice

2010-2013 1. místo Nowaco Gastrojunior, pořadí škol v České republice

2007-2010 1. místo Nowaco Gastrojunior, pořadí škol v České republice

2004-2007 1. místo Nowaco Gastrojunior, pořadí škol v České republice

2009, 2008 1.místo Junior Carving CUP, pohár škol

  • Držitel zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
  • Certifikovaný komisař AKC ČR
  • Absolvent Kulinářské akademie, obor kuchař a cukrář
  • Reprezentace ČR na soutěži EUROskills v Rotterdamu (obor kuchař a číšník)
  • Certifikace -WACS – Recognition of Quality Culinary Education u Světové asociace kuchařů (The World Association of Chefs Societies, WACS)
Odborné kurzy a semináře
  • Kurz studené kuchyně, Vladimír Picka
  • Kurz molekulární gastronomie
  • Sommeliérský kurz stupeň Kadet, Ing. Karel Babka
  • Barmanský kurz I. a II., Miloš Treter
  • Kurz dekorativního vyřezávání ovoce a zeleniny, Luděk Procházka
  • Kurz teplých moučníků, Ladislav Nodl
  • Zpracování čokolády a výroby francouzských pralinek, Mirka Slavíková
  • Kurz umělecké cukrařiny 2. stupeň – modelování z horkého cukru, Mirka Slavíková
  • Co potřebujete vědět nejen o soutěžích
  • Culinary Artistry – kuchařské umění, Dušan Jakubec
  • Teplá kuchyně, Pípal a Havlíček
  • Příprava skulptur, František Buchal
  • Kurz příprava slavnostních dortů v moderním pojetí

Mohlo by se vám líbit...